Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Пожар изпепели общежитие за социално слаби в Димитровград

Пожар изпепели общинско общежитие за социално слаби в Димитровград. Трима души са били обгазени. Огънят е потушен. За причините и какво е състоянието на настанените хора, вижте в следващия репортаж.

от Ваня Петкова
11:05, 05.11.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Пожарът в Общинското общежитие за социално слаби е избухнал около 4,30 часа тази сутрин.

Ваня Петкова: Огънят е тръгнал от тази стая на първия етаж. Най-вероятно обитателят, който е с психични отклонения, е забравил включена печка.

Пламъците забелязал охранителят, който веднага подал сигнал на спешния телефон 112. От горящата сграда са евакуирани всички 23 обитатели.

Георги Тонев, отговорник на общежитието: Благодарение на бързата реакция на охраната, всички хора са изведени, той е извеждал хора, обадил се е на дежурния в полицията, те като са пристигнали, са помагали с извеждането на живущите.

3-ма души са били обгазени, прегледани са в болница и освободени. Останалите не могат да забравят как спасителите са ги извеждали навън.

Янчо Динев, обитател на дома: Аз излизам, обаче с краката не съм добре и се задушавам и не можаха да помогна на майка, единия от полицията да е жив и здрав помогна на майка.
Виолетка Шишева: Аз викам за помощ, ама той ме е хванал здраво и вика спокойно аз съм полицай, няма страшно.

Пожарът е засегнал покрива, коридора на общежитието и три от стаите.

Руси Вълев, експерт отдел „Сигурност", община Димитровград: Вследствие на пожара останаха хората без дрехи, повечето бяха изведени по пижами, осигурихме им топли дрехи, одеяла и същите ги настанихме в другото крило на общежитието, в необитаемите стаи и до края на деня ще им пренесем и останалия багаж.

Веднага след като бъдат разчистени отломките от пожара, в сградата ще започне ремонт.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Задържаха двама за вандалските прояви в Окръжна болница във Варна
Задържаха двама за вандалските прояви в Окръжна болница във Варна
САЩ официално се оттеглят от Парижкото споразумение за климата
САЩ официално се оттеглят от Парижкото споразумение за климата