НОВИНИ

Задържаха мъж за насилие над куче

Клип, качен в социалните мрежи, в който се вижда как мъж малтретира малко куче, предизвика възмущение и много коментари. Мъжът от кадрите е задържан, а кучето е в безопасност. Подробности вижте в прякото включване на Десислава Петкова.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
09:26, 05.11.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Клипът, който беше публикуван в социалните мрежи, предизвика възмущение и достигна до органите на реда, след подадени над 17 сигнала до прокуратурата. Към момента лицето е задържано.

Христо Петров, началник на отдел "Криминална полиция": Няколко часа, след като бяхме оповестени за деянието, лицето беше установено и задържано. Той е на 32 години, криминално проявен, познат за нас, изтърпявал наказание лишаване от свобода, но към момента на извършване на деянието е работил в мястото, на което е заснет клипът. Обясненията, които ни дава, са, че деянието е извършено вследствие на ухапване от кучето.

По думите на началника на "Криминална полиция" доказателствата показват, че кучето, което са открили в хода на действията, е същото, което е показано в клипа. В следствие на събраните доказателства ще се реши и присъдата на обвиняемия.

Ивелина Недкова, организация "Animal hope" в Казанлък: Кучето, което е прибрано от нас, е в добро здравословно състояние, прегледано е вчера от ветеринарен лекар. Кучето няма къде да бъде настанено, защото Община Мъглиж няма приют. Докато тече производство трябва да бъде настанено в организация или в човек, трябваше да остане на място, което не смятам, че е добро за животното.

Ивелина Недкова заяви, че към момента животното остава в дома ѝ. Тя коментира още, че само по документи у нас има зоополиция и, че трябва да се предприемат по-сериозни мерки.

Повече по темата вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 12 000 деца са ваксинирани извънредно срещу морбили
Над 12 000 деца са ваксинирани извънредно срещу морбили
ТИР се обърна на магистрала Хемус
ТИР се обърна на магистрала "Хемус"