Несебър се побратими с руското Космическо градче

Видеопослание до град Несебър изпратиха космонавтите Олег Артьомов и Сергей Прокопиев, които се намират на руската космическа станция. Поводът e, че космическата столица на Русия, известна под името Звездното градче, се побратими с българския черноморски град.

от Мария Салабашева
20:38, 05.07.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Топлите отношения между Несебър и руското Звездно градче са от преди 3 години, но едва в края на юни кметовете Николай Димитров и Валерий Токарев подписват официалните документи за побратимяване.

Златин Чаушев - началник на отдел "Несебър - Световно наследство", община Несебър: "Те се очароваха, влюбиха се в този град, той стана част от тяхната вътрешна душевна природа и пожелаха с Несебър да имат дружески отношения".

Звездното градче се намира близо до Москва и има 60 000 жители - предимно астронавти и технически персонал.

;

Поздравът от Космоса плени сърцата на жителите на Несебър.

- "Наистина е много странно и дори много се развълнувах като го прочетох. Дъщеря ми го изпрати да го видя и много се развълнувах".
- "Аз съм гледал много поздрави, но наистина такова уникално нещо като поздрав от Космоса лично за нас, за Несебър, не съм виждал. Това за мен лично е нещо уникално".

Най-същественото в посланието на руските космонавти е, че от Космоса не се виждат граници, коментираха още жителите на Несебър.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Раздадоха ​годишните награди Банка на годината
Раздадоха ​годишните награди "Банка на годината"
Жена загина на място при тежка катастрофа на АМ Тракия край Пловдив
Жена загина на място при тежка катастрофа на АМ "Тракия" край Пловдив