НОВИНИ

Няма доказателства задържаната група да има връзка с убийството на Иво Стаменов

Специализираният съд остави в ареста тримата задържани от групата за рекет и лихварство, в която е и Борис Аврамов - братът на депутата от ДПС Димитър Аврамов. Днес стана ясно, че прокуратурата не разполага с доказателства, че престъпната група е свързана с убийството на данъчния шеф Иво Стаменов.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:00, 05.07.2018
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

От държавното обвинение отрекоха задържаната група да има съпричастност към убийството на Иво Стаменов, след като вчера заявиха, че работят и в тази посока.

Камен Господинов, наблюдаващ прокурор: Категорично искам да заявя, че ние не сме разкрили това убийство. Нямаме доказателства за конкретното убийство, че те са го извършили.

В съдебната зала стана ясно, че според свидетелски показания и СРС-та двама от задържаните са имали план да подпалят колата на Иво Стаменов и да му нанесат побой. Борис Аврамов обаче не бил поръчител. Не стана ясно дали убитият служител на НАП е проверявал фирми на задържаните.

Камен Господинов, наблюдаващ прокурор: Лицата, на които те са поръчвали тези деяния, не са ги изпълнили и ние така разбрахме за тях.Причината поради която са искали да го направят, все още не е изяснена. Дано да установим мотива. Няма такива данни, че са се интересували от пряката му работа.

В съдебната зала стана ясно, че групата се е занимавала основно с лихварство и рекет. Според прокуратурата поръчките са давани от Аврамов.


;

До момента са разкрити три случа. Защитата определи обвинението като разказ по картинка. Адвокатите смятат, че липсват достатъчно убедителни доказателства и се съмняват дали използваните СРС-та са законни. В началото на годината Аврамов е бил задържан в СДВР за разпит след убийството на Стаменов.

Константин Симеонов, адвокат на Борис Аврамов: Няма такова обвинение. Няма въобще никакви данни. Никъде дори не му се споменава и името в делото. Имаше задържане за 24 часа. След като е освободен след това и няма нищо, очевидно няма доказателства.

Ако бъдат признати за виновни, обвиняемите могат да получат не по-малко от три години затвор. Предстои по делото да бъдат събрани още доказателства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Освободиха от ареста бившия съдия Мария Иванова, обвинена в пране на пари
Освободиха от ареста бившия съдия Мария Иванова, обвинена в пране на пари
ЕП отхвърли началото на преговори за нова директива за авторското право
ЕП отхвърли началото на преговори за нова директива за авторското право