НОВИНИ

Тримата задържани от групата за рекет остават в ареста

Специализираният съд реши да остави в ареста тримата задържани от групата за рекет, в която е и Борис Аврамов - братът на депутата от ДПС Димитър Аврамов. Днес стана ясно, че прокуратурата не разполага с доказателства да повдигне обвинение за убийството на данъчния шеф Иво Стаменов миналия декември. Тази сутрин от държавното обвинение дадоха подробности по случая.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
16:00, 05.07.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

От държавното обвинение дадоха подробности по случая. Според разследващите, групата е поръчала палеж на колата на Стаменов, както и побой, но мотивите не са ясни. Събраните доказателства по делото не установяват убитият данъчен да е проверявал фирми на Борис Аврамов.

Вчера в София, Белово и Приморско бяха задържани трима души. Групата за рекет е действала в страната от март 2016 г. Задържаните са използвали силови методи, за да решават финансови спорове срещу солидно заплащане.

Камен Господинов - наблюдаващ прокурор: Ние не сме разкрили това убийство. В никакъв случай нямаме такива доказателства, от които да може да се повдига обвинения за убийството. Единствено членове на групата са засечени да се интересуват от това лице. Интересът е бил да търсят някой да извърши действия против неговото имущество - палеж на колата му или пък да му нанесе телесна повреда. Лицата, на които те са поръчвали тези деяния, не са ги изпълнили.

БНТ: Какво е правил Борис Аврамов?

Камен Господинов - наблюдаващ прокурор: Давал е задачи. Тоест той е привлечен като ръководитрел.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕП отхвърли реформата за авторското право в ЕС
ЕП отхвърли реформата за авторското право в ЕС
Валентино представи колекцията си за следващия зимен сезон
Валентино представи колекцията си за следващия зимен сезон