НОВИНИ

Николас Мадуро проговори след покушението, поиска обяснения от Колумбия и САЩ

Според президента на Венецуела - Николас Мадуро, целта на покушението срещу него е била да се потопи страната в насилие и да се посегне на демокрацията и мира. Той обвини в съпричасност един от опозиционните лидери във Венецуела и поиска обяснения от Колумбия и САЩ за това докъде е стигнало разследването по случая.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
08:32, 08.08.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света

В реч, предавана по националната телевизия, Николас Мадуро заяви, че целта на покушението е била не само да бъде убит президентът, но и страната, мира и демократичната идея, да се всее хаос в политическия и социлания живот на Венецуела.

Николас Мадуро, президент на Венецуела: Искам обяснение от правителството на САЩ и от правителството на Колумбия, от новия кабинет. Искам подробности какви действия са предприети срещу съучастниците и отговорните за нападението лица, които живеят във Флорида. Ние ще искамe екстрадицията на всички, замесени в покушението, онези които са го финансирали, измислили и извършили.

По думите на Мадуро в нападението срещу него са участвали 11 души, като поръчителите са им обещали 50 млн. долара.

Първите арести на заподозрени са извършени минути след атаката с дронове с експлозиви. И Вашингтон и Богота отирчат да са съпричастни към покушението, извършено в събота. Отговорност за него пое малко извеснтното Национално движение Войници с тениски.

При атаката бяха ранени седем души. Тя се случва с момент на дълбока икономическа криза и остри антиправителствени протести.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес е официалният ден от най-мащабното учение на Сухопътни войски за 2018 г.
Днес е официалният ден от най-мащабното учение на Сухопътни войски за 2018 г.
Търговската война между САЩ и Китай се задълбочава
Търговската война между САЩ и Китай се задълбочава