НОВИНИ

Номинации в отделните категории за наградите "Аскеер 2017"

На 24 май в Театър „Българска армия" за 27-и път Фондация „Академия Аскеер" ще връчи своите национални награди за постижения в театралното изкуство през изтеклия сезон. Големият български драматург Константин Илиев ще бъде удостоен с "Аскеер 2017" за цялостен принос. Днес станаха ясни и номинациите в отделните категории.

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
20:41, 11.04.2017
Чете се за: 00:37 мин.
Още

За отличието в категория най-добро представление за 2017-та ще се борят „Богът на касапницата" на Народния театър, „Великденско вино" на театър „Възраждане" и „Еквус" на Младежкия театър.

За водеща мъжка роля са номинирани Владимир Карамазов за ролята на Ален Рей в „Богът на касапницата", Иван Юруков за Найден в „Майстори" и Свежен Младенов за поп Кръстьо във „Великденско вино".

Наградата за главна женска роля ще си оспорват Александра Василева за ролята на Анет Рей в „Богът на касапницата", Меглена Караламбова, изиграла Майката в „Разговори с мама" и Радена Вълканова за ролята на Вероник Улие в „Богът на касапницата".

Номинирани за Аскеер в една от най-любопитните категории, тази за режисура са : Диана Добрева за „Вълци", Григор Антонов за „Вуйчо Ваньо" и Стайко Мурджев за „Еквус".

Милен Миланов - председател на Фондация "А`Аскеер": Академия Аскеер" непрекъснато се променя, стремим се да бъдем в крак с времето и то да ви кажа това не е насила.Достатъчно е човек да има очи и уши, така да ги освободи към съсловието и нещата се продиктуват от необходимостта.

От създаването на отличията до сега 198 са творците, удостоени със статуетката на рицаря Аскеер, дело на Георги Чапкънов - Чапа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оградна стена се срути върху три автомобила в квартал „Банишора“
Оградна стена се срути върху три автомобила в квартал „Банишора“
Искат да отменят периодичните изследвания за персонала в ресторанти и ясли
Искат да отменят периодичните изследвания за персонала в ресторанти и ясли