НОВИНИ

Филмовият фестивал "Master of Art" започва на 20 април

Над 60 документални филма от цял свят ще бъдат представени между 20-ти и 30-ти април в София по време на филмовия фестивал Master of Art. Фестивалът се провежда за втора поредна година и е единствен по рода си в Югоизточна Европа.Всички заглавия от програмата ще бъдат премиерни за страната ни, като ще бъдат представени и български филми. Прожекциите ще бъдат в кината "Люмиер" и "Одеон", а сред големите творци, на които са посветени филми от програмата на феста са Клод Моне, Пикасо, Дейвид Линч и много други. В края на филмовия фестивал БНТ ще връчи специална награда за най-добър режисьор, която ще бъде откупуване на филма и излъчването му в национален ефир.

Диана Миткова
от Диана Миткова
20:14, 11.04.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
Севда Шишманова - програмен директор на БНТ: "Българската национална телевизия е специален партньор на "Master of Art" и ще връчи наградата "BNT award", която ще се даде за най-добър режисьор определен от международното жури и за нас това е важно, защото филмите за изкуство са силно авторски и освен темата и събитията, и личностите, които представят, много важен е авторския визуален почерк."
Найо Тицин - създател на филмовия фестивал за документално кино "Master of Art": "60 документални филми, посветени на изкуството, на хора на изкуството, на техните творби. Много богата, всъщност двойно по-богата програма от миналата година. Мисията на фестивала е да се превърне в алтернатива на масовата култура. Място, където за 10 дни човек може да се отдаде на високото изкуство и на високите художествени стойности и на голямата култура."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна изграждането на булевард „Северен“ в Пловдив
Започна изграждането на булевард „Северен“ в Пловдив
Журналистът Алексения Димитрова от 24 часа с награда Пулицър за Панамагейт
Журналистът Алексения Димитрова от "24 часа" с награда "Пулицър" за "Панамагейт"