НОВИНИ

Нов център за хора с увреждания в район "Искър"

Център за социални услуги за хора с увреждания отвори врати в София. Той е част от проекта за интегрирана помощ на район "Искър", за който ви разказахме в Новините на БНТ 2.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
18:10, 19.04.2016
Чете се за: 00:35 мин.

По-малко от два месеца след официалното начало на проекта "Хиляди истории и една мечта", днес заработи единственият по рода си център в района, който предлага почасови услуги на хора с различни видове увреждания.

Петър Моллов - заместник-кмет район "Искър": "Неговата цел е да интегрира тези хора в обществото. В него ще имаме три кабинета: арт терапия, логопед и психолог."

Съвсем скоро към центъра ще бъде закупен специален автобус, който да превозва хората, който изпитват затруднения в придвижването.

Петър Моллов - заместник-кмет район "Искър": "Ще има диспечер, който ще е на пълно работно време, който ще приема заявки от хора, които имат нужда да бъдат придвижени от дома си до болница, до културно учебно заведение или до самия център за ползване на неговите услуги."

По проекта 58 души ще могат да използват услугите на дневния център. 35 пък ще са тези, за които е осигурен специализиран транспорт. От районната администрация заявиха, че цифрите са условни и при необходимост могат да бъдат обслужени по-голям брой хора от района.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Портокалова торта за 90-годишния юбилей на кралица Елизабет II
Портокалова торта за 90-годишния юбилей на кралица Елизабет II
Награда от 200 000 евро за нов бизнес в конкурса Webit
Награда от 200 000 евро за нов бизнес в конкурса "Webit"