НОВИНИ

НС прие улеснена процедура за отдаване на концесия на плажове

Парламентът прие окончателно промените в Закона за концесиите, които улесняват процедурата за отдаване на морските плажове. С промените плажовете отново се прехвърлят под управлението на министъра на туризма. Това ще ускори процедурите по отдаването им на концесия и ще улесни тяхното стопанисване и управление, смятат вносителите. Според Патриотите обаче, така се дава възможност само на Министерството на туризма да управлява концесиите. Според министър Николина Ангелкова законът дава прозрачност и гаранция как ще се осъществяват концесиите на морските плажове.

Надежда Василева
от Надежда Василева
12:22, 18.07.2019
Чете се за: 00:18 мин.
У нас
Валери Симеонов, ПГ на "Обединени патриоти", НФСБ: Всичко това, което следва от едно такова гласуване на закона за концесиите е бетониране на досегашната практика за подаряване на плажовете на приближени до властта лица. В ръцете на министъра ще бъде и ножът и хлябът.
Николина Ангелкова, министър на туризма: Процедурата е изключително прозрачна и ясна, всички изисквания ще се публикуват на сайта на Министерството на туризма, включително и документацията и всеки, който има право и иска, и има желание да участва в тази процедура, ще го направи. Няма как в момента да коментирам някакви бъдещи евентуално предполагаеми събития.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пускането на ТОЛ системата беше отложено за 2020 г.
Пускането на ТОЛ системата беше отложено за 2020 г.
Премиерът Борисов е настоял да платим веднага за изтребителите F-16
Премиерът Борисов е настоял да платим веднага за изтребителите F-16