НОВИНИ

Обраха военна база в Португалия

В Португалия беше извършена най-голямата кражба на боеприпаси и оръжие. Неизвестни обраха складовете на една от военните бази в страната. Те са взели гранати, гранатомети и хиляди патрони. Още за дръзкия обир в материала на Борис Бъчваров.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
17:41, 30.06.2017
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Строгохранявана португалска военна база в централната част на страната беше обрана. Част от складовете в базата Танкос осъмнаха празни въпреки присъствието на военни. Липсват 40 гранатомета, 4 експлозивни устройства, повече от 100 гранати, сълзотворен газ и 1500 9 милиметрови патрона.

Висенте Перейра, говорител на португалската армия: "Складовете имат ограда и охрана от военни, които обхождат мястото пеша и с превозни средства. По време на една от проверките беше открита дупка в оградата и веднага след като е била забелязана са направени проверки на складовете за оръжие. Военната полиция беше уведомена незабавно."

Министърът на отбраната на Португалия Азередо Лопес нарече инцидента сериозен и заяви, че разследването върви с пълна сила. Въпреки това Лопес изрази учудване за това как военна база може да бъде обрана по толкова дързък начин.

Азерадо Лопес, министър на отбраната на Португалия: "Ако ми казвате, че е имало крадец, значи има пробив в сигурността и съм притеснен. Ако е откраднато оръжие, то това не е с добри намерения. Те или ще бъдат продадени или ще бъдат доставени на някой, който има лоши намерения."

Това е най-голямата кражба на оръжие в историята на Португалия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повторно пръскане срещу кърлежи в Благоевград
Повторно пръскане срещу кърлежи в Благоевград
Историята на Националния дворец на културата
Историята на Националния дворец на културата