НОВИНИ

Какви наказания ще получат учениците след сбиване в сливенско училище

Пореден случай на насилие над ученик от негови съученици. 17-годишно момче е с черепна травма след сбиване в петък пред Професионалната гимназия по механотехника в Сливен. Днес пострадалият младеж беше изписан от болницата в добро състояние. Образувано е досъдебно производство.

bnt avatar logo
от БНТ
18:50, 15.05.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Инцидентът се е разиграл в голямото междучасие, когато група ученици от Професионалната гимназия по механотехника отишли да си купят закуска.

Христо Христов, директор на ПГМТ, Сливен: Двама ученици от 8 клас, които са му казали „хайде да се бием", той казал „Хайде да се бием" просто да премерим сили кои са по-силни, дали двама осмокласници могат да набият един единадесетокласник и това се е случило.

Очевидец се е обадил на телефон 112 и Даниел бил приет в болницата с черепна травма. От гимназията казаха, че до момента нито един от участниците в сбиването няма наказание за непристойно поведение.

Стоян Стоянов, класен ръководител на Даниел: Аз съм класен на Даниел и той е може би най-добрият ученик по история в гимназията. Обикновено не дава повод за физическа саморазправа с останалите ученици, така че целия инцидент ми е безкрайно неприятен. Благодарение на г-н Христов заедно ходихме преди да му направят операция в събота също го посетих... Сутринта е изписан има пластина в главата си, така че оттам нататък просто не искам да коментирам останалото.

Днес в гимназията заседава консултативен съвет, който реши какви наказания да получат двете 14-годишни момчета.

Христо Христов, директор на ПГМТ, Сливен: Изключване не можем да направим, понеже учениците нямат 16 години ще бъдат преместени в друго училище.

Продължава работата по изясняването на причините за побоя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Духовници и експерти се обединяват, за да опазят децата от наркотиците
Духовници и експерти се обединяват, за да опазят децата от наркотиците
Варненци негодуват срещу частен светофар
Варненци негодуват срещу частен светофар