НОВИНИ

Община Варна - с нова инвестиционната програма

Инвестиционната програма на община Варна за следващите четири години е на стойност над 85 милиона лева. Те са отпуснати по Оперативна програма ”Региони в растеж”. Приеротетите са интегриран градски транспорт, енергийно ефективни административни сгради и многофамилни жилища, модерна градска среда, изграждане на социални жилища за хора в неравностойно положене, ремонт на читалища и култулни институции.

bnt avatar logo
от Даниела Цекова
19:30, 13.06.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

По тази програма общините имат много повече правомощия, подчерта кметът на Варна Иван Портних.

Иван Портних - кмет на Община Варна: ”Варна е една от първите общини в страната с одобрена такава програма и с одобрено междинно звено. С други думи имаме изцяло зелената светлина да започнем реалните стъпки по реализацията на проектите.”

Обектите трябва да отговарят на определни критерии.

Иван Портних - кмет на Община Варна: “Да се вписват в приетият преди години интегриран план за градско възстановяване и развитие.”

По проекта ще се финансират придобиване на пристанището и изграждане на морска транспортна връзка, ремонт на депото на общинския превозвач, изграждане на рибарско пристанище в “Карантината”, превръщане на Аспаруховия парк във втора Морска градина. Обектите от тази фаза трябва да приключат до на лятото на 2017-а година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В 6 от 16 майонези няма яйца
В 6 от 16 майонези няма яйца
Специално за БНТ: Разказът на един американец, който живее до клуба в Орландо
Специално за БНТ: Разказът на един американец, който живее до клуба в Орландо