НОВИНИ

Обжалват общинската наредба за пропускателния режим в Стария Пловдив

Новата общинска наредба, с която се въвеждат ограничения в пропускателния режим в Стария град на Пловдив, ще се обжалва в съда. Това обявиха недоволните от промените граждани, които тази сутрин отново протестираха пред бариерата в архитектурния резерват.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив
11:35, 06.11.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Те поискаха и оставката на заместник-кмета по транспорт Златин Велев, защото според тях е неглижирал проблемите им. Според собствениците на хотели и ресторанти в резервата „Старинен Пловдив" само за седмица, откакто новата наредба е в сила, посещаването на обектите им е спаднало драстично.

Румен Киров - помощник-ректор на ПУ "Паисий Хилендарски": Аз смятам, че не трябваше така да се постъпва, това е гавра с хората в Стария град и с хората в целия град, а да не говорим и за гостите. Може би наистина трябваше да има едно обсъждане, за да може да си кажат хората. Примерно в университета ние имаме бариери, ама бариерите са съвсем други.
Ана Хачатурян: Родител съм на две деца, които учат в Арменското училище. Много им е трудно, едно е да ги закараш до училище горе, да качат 5-6 стъпала, едно е да се качват отдолу да качат 20 стъпала. Надявам се да се оправят нещата и поне до 9 часа да влизаме спокойно и да си ги оставяме децата без проблем.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пучдемон и министрите му не могат да напускат Белгия без съгласието на съдия
Пучдемон и министрите му не могат да напускат Белгия без съгласието на съдия
Управляващата коалиция утвърди кандидатурата за нов здравен министър
Управляващата коалиция утвърди кандидатурата за нов здравен министър