НОВИНИ

Очаква се поскъпване на дървата в Благоевград

Очаква се поскъпване на дървата и въглищата в Благоевград с около 10-15 процента, казаха търговци. В момента твърдото гориво се продава на пропорционални цени, но с настъпването на отоплителния сезон цените ще се покачат. Един кубик дърва струва около 85 лева в борсата в Благоевград.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
19:30, 24.08.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Според търговците в момента търсенето на дърва и въглища все още е слабо. Сега купуват предимно хора, които искат да се възползват от промоциите. Един тон бобовдолски въглища е около 280 лева. С 50 лева по-скъпи са домбаските въглища, които са едни от най-предпочитаните, защото отделят повече топлина. За улеснение на хората търговците предлагат и чували от 25 килограма въглища.

Иван Ризов
„Това е за удобство на клиентите, според парите, които притежава може да купи 2-3 чувала. А пък и в блоковете няма помещение, където да сложи тон и два. ”

Според благоевградчани цените на твърдото гориво тази година са по-високи и едва ли ще могат да си позволят да купят големи количества, с които да изкарат цялата зима.

Румен Стойменов
„Скъпи са, с тези пенсия 200 лева накъде сме и ток, и вода, колко ти му е?!”

В Благоевград могат да бъдат намерени и въглища, които се внасят от Турция, те са значително по-евтини, но и качеството им е по- ниско.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джо Байдън в Турция: Работи се по случая с Гюлен в САЩ
Джо Байдън в Турция: Работи се по случая с Гюлен в САЩ
Ген. Румен Радев: Не се чувствам заложник на БСП и АБВ
Ген. Румен Радев: Не се чувствам заложник на БСП и АБВ