НОВИНИ

Опасна улица в Русе

Детска ясла и детска градина в квартал „Дружба“ 1 в Русе се намират на улица без никакви обезопасителни средства. Жители на квартала и майки на малки деца се страхуват от инциденти и настояват общината да постави издигната пешеходна пътека.

bnt avatar logo
от БНТ
20:54, 25.08.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Антония Божанова има 7-годишен син, когото доскоро е водела в детската градина на улица „Изола планина“. Пътят пред детското заведение е осеян с дупки. Указателната табела там сочи, че има пешеходна пътека, но такава всъщност липсва.

Антония Божанова
„Кара се много бързо тука, трябва да има легнали полицаи. Открай време се каня за дупките пред блока да подам сигнал.“

Само за 15 минути екипът ни засне няколко коли, които карат с превишена скорост. Оказва се, че тук шофьорите често си организират гонки.

Димо Добрев
„Всяка вечер след 8 часа, понеже е права отсечката, надуват гонки, шум.”

От Община Русе коментираха, че не са получавали сигнали от граждани тази улица да се обезопаси. Заявиха готовност обаче да разрешат проблема.

Спасимир Димитров - Община Русе
„Да, може да бъде начертана пешеходна пътека, ако наистина се сметне, че това е някакъв проблем въпреки сигнализацията. При подадено заявление – септември месец, на заседеданието на комисията, искането ще бъде разгледано.“

Ако искането бъде одобрено от комисията, до 15 септември тази година улица „Изола планина“ може да се сдобие с пешеходна пътека.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-високо държавно отличие за Плевнелиев от Хърватия
Най-високо държавно отличие за Плевнелиев от Хърватия
Зрелищно посрещане на ансамбъла ни по художествена гимнастика
Зрелищно посрещане на ансамбъла ни по художествена гимнастика