НОВИНИ

Още един обвинен за злоупотребите с ИАРА

Шефът на дружеството "Рибни ресурси" ЕООД - Валентин Вълков застава начело на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Той е назначен със заповед на министъра на земеделието и храните Десислава Танева.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
16:54, 01.11.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Досегашният директор Янчо Янев беше уволнен преди седмица заради разследване за злоупотреби с евросредства. По случая вече е обвинена и тъщата на служителя от ИАРА - Златин Георгиев, чрез чиято фирма са получени близо 60 хиляди лв. от европрограмата за рибарство.

Според обвинението са били представени неверни сведения, включително че фирмата има разрешително за улов на калкан. Първоначално прокуратурата твърдеше, че тъщата Донка Тодорова не знаела за измамата.

Златин Георгиев днес беше отстранен от работа в агенцията с решение на съда. Мотивът е, че ако остане на работа, може да попречи на разследването и да повлияе на свидетелите, много от които са му колеги.

Галина Колева - адвокат: Това разследване, ние знаем официално за него официално от повече от 2 месеца, така че липсва каквато и да било причина прокурорът да внася сега такова искане. Хем е закъсняло, хем е абсолютно неоснователно. Преди повече от година и половина, когато е започнал държавна служба, като такъв той няма право да е представител на дружество, поради което е прехвърлил фирмата. Следва да докажат, че той има връзка с това, ще очакваме от тях.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Издирват с Кугър изчезналия в Стара планина. Ексклузивни кадри от операцията
Издирват с "Кугър" изчезналия в Стара планина. Ексклузивни кадри от операцията
Забраняват се паркирането в района на бул. Шипченски проход на 6 ноeмври
Забраняват се паркирането в района на бул. "Шипченски проход" на 6 ноeмври