НОВИНИ

Освободиха ​21-годишния шофьор, който помете 4-ма души на спирка във Варна

21-годишният шофьор, причинил катастрофата на автобусна спирка във Варна, беше пуснат от ареста. Срещу него ще бъде повдигнато обвинение за причиняването на тежка телесна повреда по непредпазливост, след като приключи разследването. Критично остава състоянието на 14-годишното момиче, което беше пометено от автомобила - то е в кома и на апаратно дишане. Животът на останалите трима пострадали е извън опасност.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
15:20, 05.11.2019 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

В деня на катастрофата двете пострадали момичета са чакали автобус, за да отидат на училище. Сред свидетелите на инцидента е техният съученик Калоян.

Калоян Дончев: Само чух. Излизах от този прелез, но видях идващите линейки, дойдоха изключително бързо. Първо дойде пожарната. Действаха изключително професионално.

Предстои анализ на записите от видеокамерите в района и от видеорегистратора в колата. Вече е известно, че в момента на инцидента младежът е карал с под 50 километра в час, в кръвта му няма алкохол и опиати. Една от версиите за катастрофата е техническа неизправност на колата, самият шофьор твърди, че е заспал зад волана след нощна смяна.

Тихомир Стратиев, автомобилен състезател: Младите шофьори, които нямат опит, могат трудно да разберат кога им се спи и кога им се доспива и кога заспиват най-вече. Затова такива млади шофьори не трябва да карат по това време на денонощието или по-скоро поне с придружител, да не са сами.

От Община Варна съобщиха, че предстои заседание на Комисията по безопасност на движението, на което ще бъдат обсъдени мерки за обезопасяване на автобусните спирки в града. Данните от полицията сочат, че от началото на годината досега във Варненска област млади шофьори на възраст между 18 и 24 години са предизвикали 46 катастрофи с над 40 ранени и двама загинали. А общият брой на жертвите в катастрофи е 17.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каква обществена телевизия искаме? Интервю с доц. Светлана Божилова
Каква обществена телевизия искаме? Интервю с доц. Светлана Божилова
Министърът на външните работи на Чешката република на посещение у нас
Министърът на външните работи на Чешката република на посещение у нас