НОВИНИ

Освободиха един от арестуваните саудитски принцове

Един от задържаните за корупция принцове в Саудитска Арабия беше освободен. Той успя да постигне с властите споразумение като плати за свободата си 1 млрд. долара. Информацията беше потвърдена от източници от Комитета, който се бори с корупцията в кралството.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:50, 29.11.2017
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Принц Митеб бин Абдулах оглавяваше елитната Национална гвардия и години наред беше определян като главен претендент за трона, но в борбата за престола, беше заместен от принц Салман. Двамата са братовчеди и според слуховете въобще не се разбират.

Преди три седмици принц 64-годишният Митеб се оказа в списъка с обвинени в корупция членове на кралското семейство и на 9 ноември беше арестуван. Точно каква сделка е постигнал принцът за свободата си, засега не е ясно. Предполага се, че освен огромната сума, която е платил, е трябвало да признае и за корупция.

Според официални саудитски източници, Митеб е обвинен в злоупотреби и възлагане на договори на негови собствени фирми.

Още трима от задържаните членове на кралското семейство са договорили да бъдат освободени. Засега, обаче, не се съобщават имената им, нито каква е цената на свободата им.

Престонаследникът принц Салман започна кампанията срещу корумпираните членове на кралското семейство и високопоставени членове на правителството в началото на ноември. За три седмици над 200 души бяха задържани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Показателите на питейна вода в Златоград са в норма
Показателите на питейна вода в Златоград са в норма
Четири кризисни центъра ще подслоняват бедстващи пътници в Русенско
Четири кризисни центъра ще подслоняват бедстващи пътници в Русенско