НОВИНИ

Прокуратурата проверява случая с насилие над деца в детска градина в Бургас

Отново тормоз над деца, този път в детска градина "Брезичка" в Бургас. Прокуратурата започна проверка след появата на скандален клип в Интернет. Едната учителка сама е подала молба за напускане, другата вече е уволнена. От Общината обявиха,че от понеделник и директорката ще бъде освободена от работа. Днес директорката и двете учителки са дали показания.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
18:14, 01.02.2018
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Флашка с близо двучасов запис е била подхвърлена на капака на автомобила на Мария Гюзелева, майка на едно от най-засегнатите деца. Дала я на свой познат - компютърен специалист, който след като видял съдържанието, подбрал най-фрапантните моменти и качил клипа в интернет.

Мария Гюзелева-: "Чувствам се омърсена. Да видиш как удрят част от теб, най-важната част от теб. "Тези две госпожи не трябва да практикуват тази професия или професия свързана с деца по никакъв начин. Това е лично мое мнение, бих ги съдила персонално, лично аз."

Директорката на детското заведение заяви, че двете учителки досега са с безупречна репутация и при нея няма постъпили сигнали за насилие над децата.

Събка Недева-дир.на ОДЗ" Брезичка"-"Никакво напрежение не съм усетила да има в групата.Всеки ден влизам по няколко пъти в групата, не съм усетила такова нещо. Те са много здрав екип."

Въпреки че в клипа ясно се вижда, че и двете учителки бият деца, втората учителка Светла Петрова заяви, че няма никакво упражнено насилие, а размахваните пръчки били част от танц, който репетирали с децата.

Светла Петрова - "Никой не ме е търсил за някакво грубо отношение от страна на колежката ми, а предполагам, че, ако има такова, те ще се обърнат към нея."

Рано тази сутрин майката на Милена Петрова, която основно се вижда в клипа да удря децата е донесла молбата ѝ за напускане.

Йорданка Ананиева- зам.кмет на Община Бургас-"Веднага кмета на Бургас сезира прокуратурата и Агенцията за закрила на детето, като в същото време са поискани писмените обяснения от страна на директора на детската градина." Веселина Таралова- директор "Образование" в Община Бургас - "За мен това е скандално, недопустимо. Недопустимо и всички трябва да си понесат наказанието за това."

Днес двете учителки и директорката на детската градина са били разпитани в полицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топъл февруари край морето прогнозират синоптиците
Топъл февруари край морето прогнозират синоптиците
Красимир Каракачанов иска референдум за еднополовите бракове
Красимир Каракачанов иска референдум за еднополовите бракове