НОВИНИ

От 15 декември започва продажбата на новите винетки за 2016 г.(ОБНОВЕНА)

Официално винетките ще бъдат представени в понеделник. Павлова уточни, че до края на месеца ще могат да се купуват винетки по старите цени.

bnt avatar logo
от БНТ
21:14, 09.12.2015
Чете се за: 00:52 мин.

Продажбата на новите по-скъпи винетни стикери за 2016-та година започва от 15 декември - съобщи регионалният министър Лиляна Павлова след днешното правителствено заседание. Официално винетките ще бъдат представени в понеделник. Павлова уточни, че до края на месеца ще могат да се купуват винетки по старите цени.

Както и досега, годишните винетки за 2015 та година ще важат до края на януари 2016 та След това ще трябва да бъдат заменени с новите и по-скъпи стикери.

Лиляна Павлова-министър на регионалното развитие и благоустройството: Това не е задължително - не е данък, задължение, по желание е, който желае може да си закупи от новите стикери, който не желае може да не си закупи, да не ползва пътищата.

Според министър Павлова изчисленията сочат, че с въвеждането на електронната гражданската отговорност тя ще поевтинее и това ще компенсира по-високите цени на винетките .А що се отнася до протестите срещу поскъппването ,тя заяви ,че всеки има право да протестира ,но решението влиза в сила на 10 декември.

При всяко едно повишение на цена има несъгласие, така че приемам тяхното мнение и позиция. Има и такива, които са регулярно протестиращи по всякакви теми

Лиляна Павлова коментира и цената от над 700 млн.лв. на участъка на АМ "Хемус" от Ябланица до разклона за Ловеч.- "Това трасе от 60 км включва много тежък терен - над 3 км тунели и над 10 км сложни големи съоръжения - виадукти от типа на тези, които имаме на магистрала "Струма" и на тези от Витиня"

По план строителството на този участък на Хемус трябва да приключи до 2020 година.Затова регионалното министерство щяло да иска разрешение за финансирането на проекта ,чиято реализация излиза извън мандата на сегашното правителство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последно сбогом с Димитър Попов
Последно сбогом с Димитър Попов
Паркът пред НДК остава в ремонт
Паркът пред НДК остава в ремонт