НОВИНИ

От утре в областите Русе и Кюстендил е обявена грипна епидемия

От утре в област Русе и област Кюстендил е обявена грипна епидемия, съобщава пресцентърът на Министерството на здравеопазването.

bnt avatar logo
от БТА
16:42, 29.01.2018
Чете се за: 00:27 мин.
Още
областите русе кюстендил обявена грипна епидемия

Грипна епидемия е обявена и на територията на област Кюстендил от утре, 30 януари, като е дадена препоръка за преустановяване на учебните занятия, пише в съобщението.

Община Сливен също обявява грипна епидемия, като на Регионално управление на образованието - Сливен е препоръчано преустановяване на учебните занятия в общината от утре до 2 февруари включително.

На територията на община Габрово за неучебни са обявени дните 30 и 31 януари поради високото ниво на епидемичния процес.

В област Хасково се удължава грипната ваканция в общините Хасково, Любимец, Симеоновград, Харманли и Стамболово до 2 февруари. От утре до 2 февруари се преустановяват учебните занятия и в община Димитровград.

До 2 февруари продължават да са в сила противоепидемичните мерки на територията на област Бургас.

До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации, пише в съобщението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И във Варна обявиха грипна епидемия
И във Варна обявиха грипна епидемия
Напусна ни основателят на женския камерен хор на АМТИИ - Крикор Четинян
Напусна ни основателят на женския камерен хор на АМТИИ - Крикор Четинян