НОВИНИ

Откраднаха онколекарства за над 200 000 лв. от аптека във Враца

Медикаменти за над 200 000 лв са откраднати от аптеката на Комплексния онкологичен център във Враца. Кражбата е станала през почивните дни, а липсата на лекарствата е установена тази сутрин, когато персоналът дошъл на работа. Води се разследване, в което са се включили и следователи от столицата.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
19:00, 07.01.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Освен че има желязна врата и решетки на прозорците, обектът е свързан със СОТ на частна фирма. Тази сутрин персоналът веднага забелязал празните рафтове.

Маргарита Цекова, аптекар: Направена е ревизия и нещата са в полицията, каквото липсва. Не мога да кажа колко точно е сумата, но това са скъпи лекарства, не е малка. Като количество не са много, но са скъпи.

Шефът на здравното заведение д-р Григор Томов, каза за БНТ, че вероятно кражбата е организирана със съдействието на вътрешен човек, който оставил отворен прозореца на аптеката през почивните дни. Не е ясно защо не се е задействала и алармената система.

Маргарита Цекова, аптекар: - Беше ли разбито като дойдохте сутринта? - Не. - Може ли да се продадат в България? - Не, това са скъпи лекарства, кой ще си ги позволи. Може би става дума за някакъв саботаж? - Най-вероятно.

От ръководството на Онкологичния център гарантират, че извънредната ситуация няма да попречи на грижите за болните хора, защото на мястото на откраднатите медикаменти в най-скоро време ще бъдат доставени нови.

Болничната аптека на Онкологичния диспансер е единствена за Северозападна България, защото диспансерът обслужва и трите области - Видин, Монтана и Враца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови микробуси в услуга на хората с увреждания в Столична община
Нови микробуси в услуга на хората с увреждания в Столична община
Хасан Азис: Малките общини не могат да си позволят пътища без винетки
Хасан Азис: Малките общини не могат да си позволят пътища без винетки