НОВИНИ

Откриха нарушения при провеждането на изпит в УНСС

Скандал в Университета за национално и световно стопанство. Второкурсници са получили тройки и четворки, въпреки че са предали празни работи на писмен изпит. За случая сигнализира един от студентите. Според него останалите му колеги, които наистина са писали по темата, били скъсани. Вътрешна проверка в университета е установила нарушения при повеждането на изпита, а преподавателката вече е поискала да бъде пенсионирана, обясниха от УНСС.

bnt avatar logo
от Альоша Шаламанов
19:37, 13.06.2017
Чете се за: 00:49 мин.
Още

На 9-ти юни около 40 второкурсници от Университета за национално и световно стопанство се явяват на изпит по "Геоикономика и регионално развитие". От публикация във Фейсбук на един от студентите става ясно, че изпитът започнал със закъснение, а преподавателката предложила на студентите, които искат тройки да оставят празни листове и да напуснат залата, след известно време отправила същото предложение и към хората, които искат четворки. Тези, които останали да пишат получили двойки.

Ръководителят на катедрата, до който студента можел да подаде сигнал за случая, се оказала същата преподавателка. След публикацията в социалните мрежи комисия от университета провери случая и откри нередности.

Доц. Миланка Славова зам. -ректор в УНСС: "'Нарушението е,че не им е дадена възможност да развият добре изпита си, не е било изчакано необходимото време. Било им е предложено не мога да кажа колко време след започването на изпита им е било предложена да им се впише оценката от текущ контрол, която е под 4."

От Студенския съвет на УНСС не били уведомени за случая. Селд като научиха резултатите от проверката днес заявиха,че не толерират такова отношение, защото се нарушавали правата на студентите.

Кристиян Маджуров - председател на Студентския съвет на УНСС: "Не е проведен в срок изпита и дадени студенти са получили оценка, която не са заслужили".

Студентът, който даде гласност на случая не е трябвало да се явява на изпита заради слаби оценки по време на семестъра, обясниха от УНСС. Той ще бъде предложен за наказание, защото с действията си уронил престижа на университета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От ИК За зелен Младост оттеглиха доверието от кмета на района
От ИК "За зелен Младост" оттеглиха доверието от кмета на района
Масови арести след протести в Русия
Масови арести след протести в Русия