НОВИНИ

Намериха откраднатата статуя на Аполон Медикус

Намерена е откраднатата статуя на Аполон Медикус, която стои на постамент до чешмите с минерална вода в центъра на София. От МВР съобщиха, че има заподозрян за кражбата. Статуята е дело на скулптора Георги Чапкънов. Тя изчезна на 14 декември, заедно с месингови чучури до бившата Централна баня. Повече подробности вижте от прякото включване на Цвета Младенова.

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
10:13, 28.12.2018 (обновена)
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Николай Василев - началник на 5-то РПУ: Ние разполагаме с камери, на които се вижда извършителят, но е в дълбочина и имаме предположението, че той е един и същ - този, който е при чучурите и този, който е със статуята, е един и същ. Имаме някакви съмнения за лицето, които разбираемо, пред вас не мога да ги кажа. Още на същия ден, в почивните дни също сме проверили някои места, за които получихме информация, че пребивава.

Статуята на Аполон Медикус беше поставена след реконструкцията на площад "Бански" през 2003 г. Тогава бяха направени 42 каменни чешми, кръгли пейки от камък, водна площ със скулптурата, вградено ефектно осветление, рампа за хора с увреждания и зелени площи, като част от елементите на цялостното пространствено решение и реконструкцията на триъгълната градинка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Белгия представи пред НАТО план за увеличаване на военните разходи
Белгия представи пред НАТО план за увеличаване на военните разходи
Полицай бе убит при банков обир в Косово
Полицай бе убит при банков обир в Косово