НОВИНИ

37 влака са отменени заради тежките зимни условия

Заради тежките зимни условия в страната са отменени 37 влака. При пътуващите имаше сериозни закъснения.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
19:47, 07.01.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Стъпка напред и две назад. С такава скорост се движеха вагоните на един влак със счупен локомотив. Близо четири часа и никаква информация за да стигнеш до София.

Тръгнал влакът за София от Бургас по разписание в 15 и 25 следобед. Час по-късно бил на гарата в Сливен. Качил и закъсали пътуващи от други композиции.

Виолета Ангелова: Тръгнали сме в 11.30 за София от Ямбол. Счупи се локомотивът край Карнобат, чакахме четири часа. Върнахме се към Зимница да се прикачим към тоя влак. Ето ни сега тука на този влак, пак се счупи локомотив.

Срещата ни с Елена е девет часа след тръгването ѝ от Ямбол. Двайсет часа и трийсет минути. Влакът още е в очакване на нов локомотив. Едни тичаха към таксита, други проявиха съпричастност и потърсиха приятели за да донесат храна в тази безпътица.

Повечето от тези хора днес не живеят в България. Десетки изпуснаха скъпи полети за местата, които са им донесли нов живот. Макар и седнали на пода, те отпътуваха за София в едно от малкото модерни возила, с които днес разполага държавната железница. Закупени със съмнения за корупция и с опит да бъдат продадени, за да не фалира БДЖ. Влак-метафора на живота ни днес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма кой да отваря аптеки по селата
Няма кой да отваря аптеки по селата
Студът в Европа взе жертви
Студът в Европа взе жертви