НОВИНИ

Отвориха за движение АМ "Тракия" след преливането на микроязовира край Ихтиман

Участъкът от магистрала "Тракия" в района след пътен възел Мухово – километър 36-ти, вече е отворен за движение.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
12:10, 08.07.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Заради преливащ местен микроязовир, от 3 ч през нощта движението на превозните средства в района беше спряно и пренасочено през стария път за Ихтиман. Беше прокопан канал, за да се оттичат водите от язовира и да се предотврати подкопаване на основите на магистралата.

Георги Стоянов - ръководител на звено в "Автомагистрали" ЕАД: Вследствие на обилния дъжд, който се е изсипал вечерта,е прелял този микроязовир, с което е нарушил основите на колоните, с реална опасност някоя да поддаде и да има по-неприятни последствия. Ние в момента отклоняваме водата по ново трасе, за да може да почне попълване на образувалите се дерета.

Калоян Илиев - кмет на Ихтиман: Единият язовир, нормално е когато има високи дъждове, затова има и преливник, затова и си прелива и се изтича водата в дерето, тя си отива в другия язовир, оттам си отива в реката, нито хора ще бъдат заляти, нито магистралата е залята.

Работата по укрепване на основите на магистралата ще продължи и утре. Властите уверяват, че няма опасност за местното население и няма опасност от преливане на други язовири в страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските туристи са сред най-мрънкащите в света
Българските туристи са сред най-мрънкащите в света
Огнен ад в Калифорния - над 3200 души са евакуирани от домовете си
Огнен ад в Калифорния - над 3200 души са евакуирани от домовете си