НОВИНИ

След "преврата" в СДС - накъде поема десницата

Румен Христов беше избран за нов лидер на СДС по време на Националната конференция на партията вчера. Накъде поема десницата след смяната на ръководството и какви са новите цели, които трябва да изпълни пред електората - това коментира в "Денят започва с Георги Любенов" зам.-председателят на СДС и кмет на Карлово Емил Кабаиванов.

bnt avatar logo
от БНТ
09:44, 08.07.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

По думите му, "преврат" в партията, както се изрази предишният председател Божидар Лукарски, не е имало.

Емил Кабаиванов, зам.-председател на СДС: В последната една година се натрупа напрежение, което беше породено от това, че тогавашният председател г-н Лукарски прекъсна контакта с партията, структурите, беше задушен и прекъснат нормалния политически разговор.

Кабаиванов заяви, че СДС е най-старата демократична партия в България и сега тя трябва да определи къде е мястото й в Обединените демократични сили, какво е отношението й към управляващата коалиция и кои са най-важните решения за България, за да може да се развиваме в правилната посока.

;

Зам.-председателят на десницата категорично отрече тезата на Божидар Лукарски, че той е бил отстранен от управлението заради евентуалното политическо сътрудничество с партията на Валери Симеонов НФСБ.

Емил Кабаиванов, зам.-председател на СДС: Причината е, че докато г-н Лукарски беше председател на СДС, партията не функционираше като един нормален политически механизъм.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трус с магнитуд 2.4 по Рихтер беше регистриран край Пловдив
Трус с магнитуд 2.4 по Рихтер беше регистриран край Пловдив
АПИ: Движението по АМ Тракия е ограничено заради преливане на микроязовир
АПИ: Движението по АМ "Тракия" е ограничено заради преливане на микроязовир