Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Божидар Лукарски: Не ми искат за първи път оставката

Оставката на председателя на СДС Божидар Лукарски ще бъде поискана на Националния съвет на партията, което е насрочено за 17 април. Това са решили партийните структури от Югоизточна България. Бившият лидер на СДС и настоящ заместник на председателя Емил Кабаиванов коментира за Лукарски: "той води никаква политика". Божидар Лукарски беше гост в студиото на "Денят започва".

bnt avatar logo
от БНТ
07:56, 23.03.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Това не е първият случай, в който ми искат оставката. По-големи структури като Варненската и Софийската са я искали. Сега това е провокирано от структурата в Стара Загора, която се оглавява от колегите в Казанлък, обясни Лукарски.

Божидар Лукарски: На вашия въпрос какво провокира тези действия - това се случва точно в деня, в който аз на заседание на Изпълнителния съвет на партията заявих, че на същия този Национален съвет на 17 април ще предложа да основния орган на партията да поеме курс към консервативно-патриотична линия на СДС. Явно това е възбудило някои колеги.

Той подчерта, че на този етап не се говори за коалиция с "патриотите", както и за каквато и да била коалиция. Според мен и част от колегите ни, основната разделителна линия, която се появи в Реформаторския блок, тя се вижда и в дясното, което остана извън парламента. Това е разделението на либералната тенденция и на консервативната тенденция, каза той. "Ние като дясна партия винаги сме изповядвали консервативни идеи и според мен това е курсът, който трябва да поддържаме."

Лукарски призна, че има проблем с егото на лидерите, но че той лично няма проблем с никого. По думите му СДС е опозиция на ГЕРБ, тъй като нищо от случващото се в държавата не е такова, каквото трябва да бъде. "Нито доходите на хората са достатъчни, нито реформите са налице. Съсредоточаването на управлението в момента е фокусирано единствено върху успешното провеждане на европредседателството." Лукарски каза, че във външнополитически план има успехи, но беше категоричен, че във вътрешнополитически се наблюдава абсолютен отказ от реформи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Снежната обстановка в София е нормална
Снежната обстановка в София е нормална
​В деня на метеоролога: Кога ще усетим истинската пролет?
​В деня на метеоролога: Кога ще усетим истинската пролет?