НОВИНИ

Отвориха за движение Аспаруховия мост във Варна

В началото на летния сезон - край на задръстванията по Аспаруховия мост във Варна. От днес съоръжението вече е отворено за движение и трафикът е нормален. Вижте прякото включване от Варна на Петър Дойкински в "По света и у нас" в 20:00 ч.!

bnt avatar logo
от Даниела Цекова
19:45, 15.06.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Движението през Аспаруховия мост от тази сутрин е нормализирано. За двата месеца ремонт участъкът беше преасфалтиран, подновени бяха хидроизолацията, лагерите, тротоарните конзоли, поставени бяха и двойни мантинели.

За първия етап от ремонта на Аспаруховия мост бяха отпуснати 5 милиона лева от държавния бюджет.

Лиляна Павлова - министър на регионалното развитие: Освен тази инвестиция от 5 милиона, добавихме от бюджета на АПИ още 2 милиона, за да можем да довършим всички дейности, защото ние направихме едно съоръжение в повече, за да не затваряме следващия път, когато се прехвърлим на отсрещното платно.

Министър Павлова посочи, че от началото на 2017-та година може да започне и рехабилитацията на основната част на моста.

Лиляна Павлова: Само пътната част на двете платна струва 25 милиона - ремонтът ще бъде извършен на две фази. Първо в едната посока да се затвори движението, да се прехвърли двупосочно в едното платно, след което да се ремонтира.

Цялостният ремонт на Аспаруховия мост ще продължи две години и ще струва общо 35 милиона лева.

При ремонта на първия участък се наложи допълнително финансиране, защото бяха открити допълнителни лагери и фуги за ремонт. За следващите три участъка са предвидени още пет милиона лева, техният ремонт ще започне в края на септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шофьори против събирането на такса „изход“ в Митница Пловдив
Шофьори против събирането на такса „изход“ в Митница Пловдив
Ще помогне ли държавата на Калоян
Ще помогне ли държавата на Калоян