НОВИНИ

Пари за иновации с реално приложение

Досега нито един от проектите, финансирани от Националния иновационен фонд, не е достигнал до реалното производство. Затова от тази година правилата са променени и средства ще се предоставят само на разработки, свързани с приложната наука. Другият критерии е проектът да е от приоритетните за региона области на развитие. За Северен централен район това са мехатроника, индустрия за здравословен живот, информационни технологии.

bnt avatar logo
от Даниела Василева
19:20, 08.09.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

5 милиона лева са средствата, предвидени за финансиране на иновационни разработки. Идеята е да се стимулира стартиращото предприемачество.

Даниела Везиева – зам.-министър на икономиката
"Всички проекти, които кандидатстват по тази сесия, трябва да са с ясни резултати за това този иновационен продукт или част от услуга или прототип къде ще бъде реализиран."

Досега на нито една от 7-те сесии на Националния иновационен фонд от Русе не са подавани проекти. На днешната информационна среща почти нямаше представители на бизнеса. Местно предприятие за производство на огнеопорни изделия обаче има амбицията да получи финансиране за производство на продукти от отпадъчни материали. За това са им необходими близо 300 хиляди лева.

Петко Бойчев – ръководител Маркетинг
"За бизнеса всяко едно финансиране е добре дошло. Още повече, че ние смятаме да кандидатстваме с партньор Българската академия на науките. За нас е много важно да си партнираме с научно-изследователска организация, защото те имат капацитет да разработят нещо, което да служи на бизнеса."

Крайният срок да подаването на документите е 31 октомври.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха двама автокрадци във Владая
Задържаха двама автокрадци във Владая
 Хаос на път Е-79 край Благоевград заради ремонт на АМ Струма
Хаос на път Е-79 край Благоевград заради ремонт на АМ "Струма"