НОВИНИ

Гражданите на Силистра спасиха чинарите

Чинарите ще бъдат запазени, обяви на официалната си страница в интернет Община Силистра. Днес кметът проведе среща с представители на неформалната група „Силистра диша“ и на неправителствените организации, обявили гражданската си позиция за запазване на дърветата при реализацията на проекта за реконструкция на една от централните улици в града.

bnt avatar logo
от Незабравка Кирова
19:01, 08.09.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Днес на една маса са управници и граждани. Идеята е да се сформира работна група, която заедно да нанесе промени в проекта за реконструкция на улицата, в частта запазване на дърветата. Силистренци искат проектът да бъде качен на сайта на Общината, за да може всеки да има достъп до него. Те обвиняват администрацията в липса на прозрачност и публичност с коментар и питат защо решението да се опазят чинарите не беше взето по-рано.

Арх. Валя Целова
"Трябва хората да знаят какво се случва в техния град – трябва ние да знаем, да сме запознати с тези проекти предварително."

Въпреки дадените становища от специалисти как точно чинарите могат да бъдат запазени и да се впишат в реализацията на проекта, от Общината продължават да твърдят, че те пречат.

Емил Гойчев, зам.-кмет на Община Силистра
"За да се реализира проектът, за да се направи новото улично осветление, за да се промени тротоарната настилка, за да се ремонтира улицата, за да се направят колекторите, които ще предотвратят бъдещо разкопаване на улицата - дърветата пречат."

В момента проектът е спрян, а с него и цялата инвестиционна програма на Община Силистра. До понеделник работната група трябва да бъде сформирана, като срокът за изработване на ново техническо задание е два месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Хаос на път Е-79 край Благоевград заради ремонт на АМ Струма
Хаос на път Е-79 край Благоевград заради ремонт на АМ "Струма"
Свободни места в Софийския университет и след третото класиране
Свободни места в Софийския университет и след третото класиране