НОВИНИ

Певицата Шакира се яви в съда по обвинение за укриване на данъци

Шакира се яви в съда и беше разпитана във връзка с обвиненията срещу нея в укриване на данъци на стойност 14,5 млн. евро. 42-годишната колумбийска звезда влезе в съдебната зала през задния вход на сградата, за да избегне насъбралите се се репортери, фотографи и телевизионни камери.

bnt avatar logo
от БНТ
06:49, 07.06.2019
Чете се за: 00:41 мин.
Още

Според източници е имало ясно нареждане, певицата да влезе през главния вход на сградата, но адвокатите отрекли да има такава съдебна заповед. Вместо това, Шакира се възползвала от паркомястото на адвоката си.

При закрити врата, певицата беше длъжна да представи детайлни и подкрепени с доказателства показания, които да опровергаят обвиненията срещу нея в данъчната измама, която според испанските данъчни служби възлиза на 14,5 млн. евро.

Обкръжена с цял отбор консултанти, адвокати и ПР-експерти, на Шакира са предявани шест обвинения във финансова измама. Според прокуратурата, между 2012 и 2014 година, тя е живяла в Барселона и била в стабилни взаимоотношения с футболиста Жерард Пике. Следовaтeлно тя е трябвало да декларира доходите си и да изпраща данъчните си декларации в Испания.

;

Но Шакира даде показания, че е живяла през този период на Бахамите, като по този начин се е възползвала данъчните преференции там. Според прокуратурата, обаче, адвокатите на колумбийката са създали мрежа от офшорни фирми, чиято цел била да прикриват доходите ѝ.

Шакира е последното име, което влезе в спъсъка с известни личност, които ги обвинения в данъчни измами. Сред другите имена са футболистът от Реал Мадрид Кристиано Роналдо и оперната певица Монсерат Кабайе .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът гледа ще гледа делото за референдума за депо за отпадъци в София
Съдът гледа ще гледа делото за референдума за депо за отпадъци в София
Непалското правителство изчисти 11 тона отпадъци от Еверест
Непалското правителство изчисти 11 тона отпадъци от Еверест