НОВИНИ

Плащаме до три такси при прекратяване на договор с мобилен оператор

Абонатите на мобилните оператори ще плащат максимум до три такси при предсрочно прекратяване на договорите си. Два от телекомите вече работят по този план. До два месеца и третият оператор ще приключи процедурата по отдобряването на практиката, заяви във Варна председателят на Комисията за регулиране на съобщенията д-р Веселин Божков, който се срещна с областния управител и кметове от региона. На нея бяха обсъдени проблемите, които хората имат с мобилните оператори.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Мартин Николов / Емил Жупов
18:16, 01.09.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Досега, ако абонат е сключил договор за 24 месеца и реши да го прекрати или да премине към друг телеком на третия месец, той трябваше да плати оставащите 21 такси. Тази практика вече е в историята, защото потребителите на мобилни услуги ще плащат максимум по три такси при прекратяване на взаимотношенията си с телекомите.

Д-р Веселин Божков, председател на Комисията за регулиране на съобщенията:
"Всички оператори ще спазват тези изисквания, от което може да се каже, че така се освобождаваме от някои крепостни прийоми за привличането на клиентите и за задържането на клиентите. И другият момент е, че тогава вече ще се разчита на по-добро качество, на по-разнообразна услуга."

Един от големите проблеми на телекомите си остава покритието, каза още Веселин Божков. За да подобрят услугата, мобилните оператори продължават да изграждат мобилни станции.

Д-р Веселин Божков, председател на Комисията за регулиране на съобщенията:
"Мога да кажа само за жителите на град Варна и околността, че само до 2018 година ще бъдат изградени 12 допълнителни базови станции, които многократно ще увеличат качеството на услугата и капацитетът ще се увеличи."

Няма заглушаване на българските радиа и телевизии по крайбрежието, както и проникване в ефира на турски и румънски електронни медии. Ако все пак някъде се хващат чужди сигнали, то е на честоти, които по една или друга причина не се използват от българските оператори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ветроходната регата Съединение започна в Царево
Ветроходната регата "Съединение" започна в Царево
България Ер прави всичко възможно да нормализира графика на полетите си
"България Ер" прави всичко възможно да нормализира графика на полетите си