НОВИНИ

Политически престрелки между ГЕРБ и БСП за водата в София

ГЕРБ внесоха в прокуратурата сигнал до Главния прокурор срещу депутата от БСП Таско Ерменков заради публикацията му във Фейсбук с опасения, че водата на София е отровена. Според ГЕРБ тя е предизвикала смут и страх в населението и в този смисъл поведението на депутата е подсъдно. Таско Ерменков отхвърли обвиненията и заяви, че с публикацията си е натиснал "червения бутон" и е накарал институциите да реагират, за да успокоят хората след като са тръгнали слухове за качеството на водата в София.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
18:13, 21.05.2018
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Ако прокуратурата установи умишлено престъпление за всяване на страх и смут у хората, което е равносилно на тероризъм, наказанието за публикацията на Таско Ерменков във Фейсбук е от 5 до 15 години затвор - това поясни вносителят на сигнала Данаил Кирилов.

Тома Биков, депутат от ГЕРБ: Като народен представител, г-н Ерменков, ако е бил загрижен, е имал възможност да провери и да има достъп до всякакъв тип информация, какъвто по закон му се полага. За нас неговото поведение е продиктувано или от тотална неадекватност, която е недопустима за народен представител или от злоумишлени действия в нарушаване директно на националната сигурност на България.

От ГЕРБ призоваха БСП да поиска оставката на Ерменков като народен представител. Червените го защитиха.

Кирил Добрев - зам. председател на БСП: В този пост има само въпроси. Ако не бяха подобен тип въпроси, никога нямаше да разберем, че в Хасково имаме проблем с урана във водата.
Таско Ерменков, депутат от "БСП за България": Това, което колегите от ГЕРБ са направили, се нарича набеждаване първо, и второ кризисен ПР, с който да избягат от скандалите, които ги тресат. В моята публикация това, което е написано вътре, е призив към институциите след като цяла седмица в София блуждаят слухове и има напрежение и притеснение на хората относно качеството на водата да дадат отговор и да разсеят тази новина.
;

Ерменков обясни, че не е поставил въпроса от трибуната на парламента, за да не официализира слуха, който е стигнал до него. Институциите обаче, официално гарантираха, че с водата на София няма никакви проблеми.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Това е абсолютно безотговорно и недопустимо със страховете на хората не може да си играем независимо каква е целта!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сбогом, Цвети!
Сбогом, Цвети!
Без сериозни нарушения на матурата и външното оценяване на седмокласниците
Без сериозни нарушения на матурата и външното оценяване на седмокласниците