НОВИНИ

Повдигат обвинение за опит за убийство на нападателите на младеж в София

Ще бъде повдигнато обвинение за опит за убийство във връзка с нападението на 17-годишното момче на бул. „Ал. Стамболийски". Това заявиха по-рано днес от държавното обвинение. Задържани са общо пет души, от МВР издирват още един младеж, участвал в нападението. Снощи около 20 00 часа 17-годишният Атанас Велинов беше намушкан в гърба след спречкване с хулигани. От Пирогов заявиха, че няма опасност за живота на момчета.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
16:58, 19.07.2016 (извънредно)
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

Вчера около 20 00 часа 17-годишният Атанас Велинов се е движел заедно с негов приятел в района на столичен мол. Случайно момчетата попадат на група футболни фенове. Последвала провокация, а след това спречкавене.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: Пет лица, може би има и още, от другата група са извикали подир тях "само ЦСКА" и при положителен отговор от страна на спътника на пострадалия - ,,да, само ЦСКА", са ги подгонили. Настигнали са ги много бързо. Едно от лицата е успяло да избяга, но 17-годишният младеж, който не успява да избяга, е бил пребит жестоко.

Нападателите нанесли жесток побой над момчето - първоначално с юмруци и ритници, след това използвали хладно оръжие. При обиските от МВР са намерили две брадви, по които има следи от засъхнала кръв. Четирима от петимата задържани са с богато криминално досие. Преди 10 дни са участвали в друг побой.

Младен Маринов, директор на СДВР: От това, което е събрано като доказателства личи една изключителна жестокост при нанасяне на побоя, без да се мисли какви последствия ще има този побой за пострадалото лице.

В хода на разследването ще бъдат иззети записи от видеокамерите в района на престъплението.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: Доказателствата, които към този час сме събрали сочат намерение за убийство. Прокуратурата ще повдигне обвинение. Към този час не можем да кажем на кои лица и на колко от тях се изяснява съпричастността на всяко едно от лицата, за да се установи кое лице какво действие е извършило.

От ,,Пирогов" заявиха, че няма опасност за живота на 17-годишния младеж. Той е приет с две прободни рани в гръдната кухина и счупена дясна ръка.

д-р Атанас Кацаров, Началник клиника по детска ортопедия и травматология в УМБАЛСМ : От години не сме имали такъв инцидент. Характеризират се с особена агресия, особена жестокост всички инциденти, свързани с деца след 15-годишна възраст. Явно младежите гледат доста филми и цялата агресия, която ни залива от страна на общество, медии - не се отразява добре.

Ако бъдат признати за виновни, нападателите могат да получат доживотен затвор без право на замяна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Специално интервю пред БНТ на министър-председателят на Бангладеш Шейх Хасина
Специално интервю пред БНТ на министър-председателят на Бангладеш Шейх Хасина
Пчелари от Гоце Делчев отново на протест
Пчелари от Гоце Делчев отново на протест