Повдигат обвинение за опит за убийство на нападателите на младеж в София

Ще бъде повдигнато обвинение за опит за убийство във връзка с нападението на 17-годишното момче на бул. „Ал. Стамболийски". Това заявиха по-рано днес от държавното обвинение. Задържани са общо пет души, от МВР издирват още един младеж, участвал в нападението. Снощи около 20 00 часа 17-годишният Атанас Велинов беше намушкан в гърба след спречкване с хулигани. От Пирогов заявиха, че няма опасност за живота на момчета.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
16:58, 19.07.2016 (извънредно)
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

Вчера около 20 00 часа 17-годишният Атанас Велинов се е движел заедно с негов приятел в района на столичен мол. Случайно момчетата попадат на група футболни фенове. Последвала провокация, а след това спречкавене.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: Пет лица, може би има и още, от другата група са извикали подир тях "само ЦСКА" и при положителен отговор от страна на спътника на пострадалия - ,,да, само ЦСКА", са ги подгонили. Настигнали са ги много бързо. Едно от лицата е успяло да избяга, но 17-годишният младеж, който не успява да избяга, е бил пребит жестоко.

Нападателите нанесли жесток побой над момчето - първоначално с юмруци и ритници, след това използвали хладно оръжие. При обиските от МВР са намерили две брадви, по които има следи от засъхнала кръв. Четирима от петимата задържани са с богато криминално досие. Преди 10 дни са участвали в друг побой.

Младен Маринов, директор на СДВР: От това, което е събрано като доказателства личи една изключителна жестокост при нанасяне на побоя, без да се мисли какви последствия ще има този побой за пострадалото лице.

В хода на разследването ще бъдат иззети записи от видеокамерите в района на престъплението.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: Доказателствата, които към този час сме събрали сочат намерение за убийство. Прокуратурата ще повдигне обвинение. Към този час не можем да кажем на кои лица и на колко от тях се изяснява съпричастността на всяко едно от лицата, за да се установи кое лице какво действие е извършило.

От ,,Пирогов" заявиха, че няма опасност за живота на 17-годишния младеж. Той е приет с две прободни рани в гръдната кухина и счупена дясна ръка.

д-р Атанас Кацаров, Началник клиника по детска ортопедия и травматология в УМБАЛСМ : От години не сме имали такъв инцидент. Характеризират се с особена агресия, особена жестокост всички инциденти, свързани с деца след 15-годишна възраст. Явно младежите гледат доста филми и цялата агресия, която ни залива от страна на общество, медии - не се отразява добре.

Ако бъдат признати за виновни, нападателите могат да получат доживотен затвор без право на замяна.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Специално интервю пред БНТ на министър-председателят на Бангладеш Шейх Хасина
Специално интервю пред БНТ на министър-председателят на Бангладеш Шейх Хасина
Пчелари от Гоце Делчев отново на протест
Пчелари от Гоце Делчев отново на протест