НОВИНИ

Повече приходи в Слънчев бряг след проверките на НАП

Хотелиерите в Слънчев бряг отчитат по-слаб сезон от миналата година по това време. Оборотите обаче се покачват. Причината - масираните проверки на МВР и НАП продължават. Благой Цицелков и оператора Георги Воденичаров бяха тази нощ с проверяващите.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
12:00, 26.06.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Малко преди полунощ се отправяме към едно от емблематичните нощни заведения на Слънчев бряг - това, пред което снайперист простреля бизнесмена Георги Илиев. Проверката е втора за седмицата. Според данъчните, преди масираните проверки търговците масово не отчитали оборотите си, сега нараснали драстично. За това и наблюденията ще продължат и през целия туристически сезон.

Магдалена Марчева, управител в нощно заведение: "Проверките са доста чести, не само за този обект, а и за останалите три, които управляваме. Митницата, Инспекция по труда, НАП са тук на всеки три дни, но това смущава клиентите и виждате - заведението е празно. Нека има проверки, но да не са толкова показани".

Второто заведение, към което се отправяме, е станалото печално известно в началото на месеца място, пред което имаше сблъсък с участието на десетки мъже в добра спортна форма с хладно и огнестрелно оръжие. Проверката е по-масирана и не установява нарушения. Строгият контрол повиши в пъти оборота, въпреки слабия сезон Така паркинг отчел с 1200% повече оборот, отколкото седмица по-рано. А дискотека, част от популярна верига, регистрира оборот от над 30 000 лева в нощта, в която инспекторите на НАП следят издаването на фискални бонове. Седмица по-рано същият клуб отчел три пъти по-нисък оборот. Нивото на настроението в курорта все пак е добро. АТМ - пияни идиоти Текст: Проверките ще продължат през цялото лято, тук обаче се питат защо години наред - контролът не беше толкова стриктен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Воден режим в община Дупница
Воден режим в община Дупница
И чайките дойдоха в София
И чайките дойдоха в София