НОВИНИ

Предложения за създаване на Временна анкетна комисия за картела на горивата

ГЕРБ и БСП днес поотделно обявиха, че внасят предложения за създаване на Временна анкетна комисия, която да проучи има ли картел в търговията с горивата. Тази информация беше придружена с взаимни обвинения в популизъм и използване на темата с предизборна цел.

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:41, 19.10.2016
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

След като внесе в деловодството на парламента искането за създаване на Временна анкетна комисия за картел на горивата, Корнелия Нинова обяви, че в подписката на БСП са се включили депутати от всички парламенатри групи и независими, без РБ и ГЕРБ. Уточни, че реформаторите обаче са им обещали подкрепа по темата в пленарната зала

Корнелия Нинова - председател на ПГ на "БСП лява България": Събрахме подписи от почти всички групи, т. е. общият ни фронт срещу ГЕРБ се разшири максимално.

Реакцията не закъсня - ГЕРБ обвиниха социалистите в манипулация и лъжи. Заявиха, че никой не ги е поканил да се включат в тази инициатива. Обявиха, че и те са събрали подписи за създаване на комисия за картел на горивата, но за разлика от БСП, ще поканят всички политически сили.

Цвета Караянчева - зам.-председател на ПГ на ГЕРБ: За пореден път БСП се опитват да вземат определена инициатива, за да могат предизборно да я използват и да очернят присъствието на партия ГЕРБ и инициативите,които ние имаме.

Корнелия Нинова обвини управляващите, че се опитват да сплашат левицата, заради засилената им опозиционност. Основание за това видя в повдигнатото обвинения срещу бившия министър на енергетиката от БСП Петър Димитров и в решението да бъдат отнети от БСП част от помещенията на "Позитано".

Корнелия Нинова - председател на ПГ на "БСП лява България": Г-н Борисов, няма да ви се получи. По този начин показвате само слабост и страх. Няма да ни спрете, напротив, повече ни амбицирате.

От ГЕРБ имат намерение да предложат също да се сформира и анкетна комисия, която да проучи ситуацията в мини "Бобовдол".

Георг Георгиев, ПГ на ГЕРБ: Съвсем удобно колегите от БСП и специално г-жа Нинова се опитва да избегне този въпрос, защото много добре знае, че тя е била в министерството на икономиката и енергетиката, когато е била сключвана концесията за Бобов дол.

Дали идеите за двете нови анкетни комисии ще станат факт, ще бъде решено следващата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече злокачествени заболявания през 2015 г., според доклад за здравето ни
Повече злокачествени заболявания през 2015 г., според доклад за здравето ни
Отбелязваме паметта на Свети Иван Рилски Чудотворец
Отбелязваме паметта на Свети Иван Рилски Чудотворец