НОВИНИ

Името на Леонардо Ди Каприо замесено във финансов скандал

Финансовият скандал, в който е замесено името на носителя на Оскар и любимец на милиони дами по света Леонардо Ди Каприо продължава. Холивудската звезда сътрудничи активно на властите в разследването на мащабни финансови измами на Малайзийския държавен фонд за развитие. Има съмнение, че с част от присвоените пари е бил финансиран филмът "Вълкът от Уолстрйт", с участието на Ди Каприо.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
17:54, 19.10.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света

В официално изявление на благотворителната фондация на Леонардо Ди Каприо, се казва, че ако се докаже, че са получили дарения или подаръци от Малайзийският държавен фонд за развитие, то те ще бъдат незабавно върнати. Посочва се също, че холивудската звезда сътрудничи изцяло на разследването. Това е първият коментар на Ди Каприо след началото на скандала през юли.

Тогава започна разследването на Малайзийския държавен фонд за финансови измами за най-малко 3 милиарда долара. Kато около 100 милиона от тях са пренасочени към компанията, финансирала създаването на касовия филм "Вълкът от Уолстрийт", в който главната роля изпълнява Леонардо Ди Каприо.

Хонорарът му е бил 25 милиона долара. Ди Каприо беше разпитан по делото, но обвинения срещу него не бяха повдигнати. Още през лятото американското министерство на правосъдието постанови, че приходите от "Вълкът от Уолстрийт", ще бъдат изземвани. Леонардо Ди Каприо е посланик на ООН за климата. Шведски фонд за опазване на природата вече го призова да се оттегли от високия пост заради мълчанието си по финансовата сага. Представител на Ди Каприо каза, че той не е коментирал "от уважение към разследването".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР отправи препоръка за пътуващите българи в Турция
МВнР отправи препоръка за пътуващите българи в Турция
Светлин Ненов подреди изложба за рождения си ден
Светлин Ненов подреди изложба за рождения си ден