Светлин Ненов подреди изложба за рождения си ден

Тази вечер галерия “Арт Маркони” покани ценители и приятели на откриването на новата изложба на Светлин Ненов. Известният варненски художник отбелязва своята 55-годишнина със своеобразно пътуване из любимата му морска тематика.

от Вилиана Иванова
17:50, 19.10.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Да си подариш изложба е чудесен начин за един художник да отпразнува рождения си ден.

Светлин Ненов
"За мен това е специалното в тази изложба, че събирам в нея всички мои въздишки по морето, по морската тематика и като едно своеобразно обяснение в любов към морето."

Обяснение в любов е и малкият каталог, съпътстващ изложбата, в който художникът редува картини със стихове под името "ОДЕСЕА", заигравайки едновременно с Омировия епос и с древното име на родния град. На тези, които намират поетичното му амплоа за изненадващо, Светлин Ненов има простичък отговор:

"Моят стил е малко полуабстрактен, всеки може да си го интерпретира посвоему. Помага за това."

От тази вечер Галерия “Арт Маркони” е мястото за тези, които все не искат да се сбогуват с лятото. 12-те платна на Светлин Ненов внасят така автентична атмосфера от плажове, пристани и нажежени до бяло крайбрежни скали, че вдигат температурата в галерията съвсем буквално. И така ще е почти до средата на ноември.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Името на Леонардо Ди Каприо замесено във финансов скандал
Името на Леонардо Ди Каприо замесено във финансов скандал
Президентът Росен Плевнелиев обяви позицията си за СЕТА
Президентът Росен Плевнелиев обяви позицията си за СЕТА