НОВИНИ

Предстои втори оглед на мястото на тежкия пътен инцидент с автобус край Своге

Автобусът, който падна в пропастта с 34 пътници, все още е на мястото на инцидента. Предстои втори оглед. Изследването на качеството на пътя вече е в ход. Днес от Института по пътища и мостове към агенция "Пътна инфраструктура" взеха проби от асфалта.

Айше Сали
от Айше Сали
20:01, 26.08.2018
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

След трагедията, при която загинаха 16 души край изкривената мантинела все още можем да видим парчета от автобуса, полетял в пропастта.

Следи от удара по укрепителната стена край пътя и разпилени предмети 20 м. по-надолу. Край покритото превозно средство - ограничителни ленти и полицаи. От катастрофиралия автобус се виждаше само мястото, където е било предното стъкло.

Органите на реда патрулираха и на пътя - с много завои, ограничение на скоростта и забранено изпреварване. Тук асфалтът не е осеян с дупки, но според хората от Своге именно след ремонта тежките произшествия зачестяват.

;
Добри Такев, работник в района на катастрофата: Да се вземат мерки. Загражденията да се сложат до бордюрите, а не на един метър. Защото когато скочи колата от бордюра, тя прескача мантинелата и отива долу. Аз им го казах още на времето, когато го правиха.
Чавдар Митов, жител на Своге: Пътят е проблемен. Дори и в сухо време настилката е хлъзгава.
Христо, жител на Своге: Движението е много натоварено тука. Всички знаят, че пътят не е много добре направен.
Васил, жител на Своге: Там, завоят, където стана катастрофата, е с леко обратен вираж. Там самото място си е проклето. Ние в Своге си го знаем и винаги влизаме много лекичко.
;

Една от най-тежките катастрофи през 2018 г. се превърна не само в повод за разследване, но и за експерименти на неправителствена организация.

Христо Радков, Българско движение на шофьорите: Самата мантинела е добре. Аз имах съмнения за нея и затова дойдох дотук да проверя. Видях самите колчета как са издържали на удара.

Сами виждате накъде отива водата. Отива в този край, което значи, че при един обилен дъжд в този край се събира много вода, а както по-нагоре виждаме, автобусът се е ударил точно в тази стена, водата го е поела и той не е имал какво да направи. Той просто е плувал.

Все още не е ясно дали към големите предупредителни табели ще бъдат добавени и още мерки за намаляване на жертвите. Но тези, които минават най-често по пътя, очакват решение на проблема.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Работи се по три версии за тежката автобусна катастрофа край Своге
Работи се по три версии за тежката автобусна катастрофа край Своге
Как поскъпване на природния газ ще се отрази на цената на парното?
Как поскъпване на природния газ ще се отрази на цената на парното?