НОВИНИ

“Прелестите на изневярата” на варненска сцена

”Прелестите на изневярата” е най-новото заглавие в афиша на варненския Драматичен театър. Режисьор на постановката е Костадин Бандуров, а сценографията е дело на Петър Митев. Представлението можете да видите и утре от 19 часа на сцена "Филиал".

bnt avatar logo
от Петя Иванова
20:25, 20.09.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

“Прелестите на изневярата” е комедия от руския драматург Валентин Красногоров. Писана преди 40 години, тя остава актуална и днес. В своя прочит режисьорът Костадин Бандутов представя няколко двойки, за които изневярата не носи толкова прелести, колкото героите очакват.

Костадин Бандутов - режисьор
“Много интересна тематика първо, неща, за които хората не говорят, а шушукат. И така се споглеждат зад гърба на някого. Написана е с едно много приятно намигване.”
Петър Митев – сценограф
“В крайна сметка това, което ще види публиката, е нашето решение на едно пространство, което по някакъв начин задава обществената среда, но и задава и обществената намеса във всички тези сцени.“

Героите на актьорите Валери Вълчев и Цветина Петрова търсят изневярата и тръгват към нея. Но се оказват на кръстопът, без да знаят накъде да поемат.

Валери Вълчев, Цветина Петрова
"Страховете и несигурността в героите взимат превес накрая. Не се разрешават проблемите. Дори и да изглежда на пръв погледа, че трябва още малко да се разрешат проблемите и да се излезе от парадокса, те не правят тази крачка."

Още две нови премиери ще бъдат представени до края на годината - “Влюбеният Шекспир” с режисьор Пламен Марков и “Тримата братя” - постановка на Георги Михалков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български художник оживи пешеходните пътеки в Испания (СНИМКИ)
Български художник оживи пешеходните пътеки в Испания (СНИМКИ)
Заловиха наркодилъри, продавали амфетамини и марихуана във Велико Търново
Заловиха наркодилъри, продавали амфетамини и марихуана във Велико Търново