НОВИНИ

Принц Уилям в ролята на пилот на въздушна линейка

Британският принц Уилям разказва за вълнуващите моменти в службата му като пилот на хеликоптер на спешната помощ в документален филм на Би Би Си. Филмът се излъчи по повод Националната седмица на въздушната спешна помощ, която се отбелязва във Великобритания.

bnt avatar logo
от БНТ
18:32, 20.09.2016
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Откровенията на принц Уилям разкриват колко трудна и отговорна е работата на пилот на летяща линейка.

принц Уилям, херцог на Кеймбридж: "Има някои тъжни и мрачни моменти и ние говорим много за тях. Това е най-добрият начин да превъзмогнем такива ситуации".

Принцът разказва за най-тежкия си случай, когато пациент със силни изгаряния не могъл да оцелее.

принц Уилям, херцог на Кеймбридж: "Не знам как медиците понесоха това, защото дойдоха и направиха всичко възможно, но за жалост жертвата не можеше да бъде спасена".

34-годишният херцог на Кеймбридж, който е втори по линията на наследяване на британския престол, работи в службата за въздушна спешна помощ на Източна Англия от миналото лято. Той споделя, че се чувства добре като част от екипажа и това контрастира с ролята му в кралското семейство.

принц Уилям, херцог на Кеймбридж: "Тази работа ми носи удовлетворение и всеки ден очаквам с нетърпение да дойда тук. Все едно дали идвам в 5,30 ч. или си лягам в два часа сутринта. Работата на смени е разнообразна и обичам да работя в екип".

По-рано внукът на британската кралица Елизабет беше пилот в Кралската военновъздушна спасителна служба. Независимо от това той мина допълнително обучение и положи 14 изпита, за да получи лиценз да лети на въздушна линейка. Принц Уилям не изоставя и кралските си задължения. В събота той заминава на осемдневно официално посещение в Канада, заедно със съпругата си Кейт и двете им деца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметство и съседи се грижат за възрастна жена от горнооряховското село Правда
Кметство и съседи се грижат за възрастна жена от горнооряховското село Правда
Правителството отпусна 1.2 млрд лева за реакторите за АЕЦ Белене​ (Обзор)
Правителството отпусна 1.2 млрд лева за реакторите за АЕЦ "Белене"​ (Обзор)