НОВИНИ

Приютът „Добрият самарянин“ отново се препълни, има и чакащи за настаняване

Приютът „Добрият самарянин“ в Русе отново се препълни, а близо 25-има души чакат да бъдат настанени. Ще успеят ли бездомните хора да намерят подслон през зимата, вижте в репортажа.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Ива Колева
16:50, 05.12.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

63-годишният Иван Петров живее на улицата, откакто се помни, защото животът му се стича така, че остава без дом. Приема приюта „Добрият самарянин“ като благословия.

Иван Петров
„Защото така ме принуди съдбата, аз съм от създаването на приюта, постоянно съм бил тука – защото ми е топличко, имам си баня, имам си телевизор, имам си уважение.“

Като него в момента са още 71 души, които са благодарни, че ще прекарат зимата на топло. Въпреки че в социалното заведение има място само за 60-има, очакванията са те да достигнат 100. От ръководството обещават да не върнат никого, който обаче спазва правилата, тъй като агресивни прояви не се допускат.

Камен Кънчев – ерготерапевт
„Единствените случаи, в които връщаме, са по-тежките случаи, за които нямаме предвиден персонал за обгрижване – лежащо болни, хора с умствени и психически заболявания.“
На този етап в приюта нямат необходимост от топли дрехи и одеяла, тъй като хора с щедри сърца са се погрижили бездомните да посрещнат зимата спокойно. Но не биха отказали хранителни продукти, тъй като с всеки изминал ден подслонените се увеличават.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на гръцки острови протестираха в Атина заради бежанската криза
Жители на гръцки острови протестираха в Атина заради бежанската криза
В Каталуния започна кампанията за регионалните избори на 21 декември
В Каталуния започна кампанията за регионалните избори на 21 декември