НОВИНИ

11-12 километра е опашката от тирове на Кулата-Промахон

Блокадата на гръцките фермери по границата продължава, но договорените прозорци за пропускане на автомобилите се спазват. Днес от 10.30 до 17.00 часа през граничния пункт Кулата-Промахон могат да преминават всички видове моторни превозни средства. Тази сутрин пунктовете на Кулата и Илинден бяха затворени за товарни автомобили.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
12:10, 14.02.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Кореспондентът на БНТ от Кулата Ирина Николова заяви за "По света и у нас", че в момента се пропускат всякакви видове автомобили на ГКПП Кулата-Промахон. Въпреки това има доста голяма опашка от тежкотоварни автомобили, която е дълга 11-12 километра. Повечето шофьори се притесняват, че няма да могат да минат до 17.00 часа, до когато е осигуреният от гръцките фермери прозорец.

Причината е забавеният митнически контрол. Шофьорите разказват, че два пъти им се проверяват документите, което значително ги забавя. Гръцките власти заявиха, че фермерите са непредвидими и не се знае зали ще спазят срока на обещания прозорец.

След 17.00 часа тировете отново ще бъдат спряни, но през граничния пункт ще могат да минават всички останали автомобили - леки коли, автобуси и бусове.

Според информация на протестиращите затворен за движение днес от 10.00 до 15.00 часа ще бъде граничен пункт Илинден-Ексохи. След това той ще бъде отворен за два часа, но само за леки автомобили. От 17.00 до 22.00 часа пунктът ще бъде затворен за всички автомобили.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балет за деца на сцената варненската опера
Балет за деца на сцената варненската опера
Барак Обама няма да е с Мишел на Свети Валентин
Барак Обама няма да е с Мишел на Свети Валентин