НОВИНИ

Прощаваме се с Трифон Иванов

Хиляди изпратиха в последния му път легендарния Трифон Иванов. Днес е ден на траур във Велико Търново, а съболезнователни адреси изпратиха президентът Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов.

bnt avatar logo
от БНТ
06:21, 17.02.2016
6304
Чете се за: 00:54 мин.
У нас


Да кажат Последно сбогом в Двореца на културата и спорта в старопрестолния град дойдоха близки, приятели и почитатели на Туньо, както го наричахме.

Да отдадат почитта си в Търново бяха и почти всички негови съотборници от незабравимия отбор от Световното първенство през 1994-а година, начело с треньора Димитър Пенев. Христо Стоичков, който долетя от Маями, едва криеше сълзите си. Тук бяха още Данчо Лечков, Балъков, който пристигна в последния момент от Германия, Наско Сираков, Борислав Михайлов, Боримиров, Златко Янков и много други.

Посмъртно легендарният футболист беше удостоен с почетния знак "Венец на победителя" със заповед на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.


Съболезнователни адреси изпратиха президентът Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов.

Кметът на Велико Търново обяви, че в памет на Трифон Иванов всяка година ще се провежда международен юношески турнир.


Можете да видите кадри от поклонението във видеото:

;

Легендата на българския футбол си отиде след масивен инфаркт на 13 февруари - ден преди имения си ден, едва на 50 години.

Трифон Иванов ще остане в историята на българския футбол като един от най-добрите защитници – Футболист №1 на България за 1996 г., 3-кратен шампион на България с екипа на ЦСКА, а през 1996 г. става шампион на Австрия с "Рапид" (Виена). Има 77 мача с 6 гола за "А" националния отбор на България, с който е бронзов медалист от световното първенство в САЩ през 1994 г.

Паметен ще остане неговият гол във вратата на Русия на Националния стадион "Васил Левски" на 10 септември 1997 г., с който България се класира за Мондиал '98. Поклон пред паметта му!


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обсъждат вота на недоверие към правителството
Обсъждат вота на недоверие към правителството
Сградата на аерогарата във Видин е разрушена законно
Сградата на аерогарата във Видин е разрушена законно