НОВИНИ

Откраднаха каса с 1600 лв. от кметството на хасковското село Войводово

Каса с 1 600 лева и документи беше открадната от кметството на хасковското село Войводово. Парите са от събрани местни данъци. Крадците са задържани от полицията, двама мъже на 19 и 24 години. Те са добре известни във Войводово с други подобни прояви. Открита е и част от открадната сума. В дома на единия в Хасково е намерен металният шкаф и инструмента, с който е отворен.

bnt avatar logo
от БНТ
21:27, 16.02.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Крадците са влезли в кметството през отворен прозорец. Изкъртили са вратата и са проникнали в стаята на секретаря. Оттам са откраднали над 100-килограмов метален шкаф. В него кметът съхранявал парите от събраните данъци и документи.

Петко Иванов, с.Войводово: "Той си отговаря, той си ги държи тука. Аз не съм платил още засега пък не знам. Който е платил, да си му мисли".

Днес вратата на кметството беше заключена, а кметът Илями Бефа извикан на разпит в следствието. От Общинската приходна дирекция уточниха, че за улеснение на хората, те могат да си плащат данъците на село, а парите да събира кмета.

Румен Тинчев, директор на Дирекция "Общински приходи": "Кметовете нямат определен срок на отчитане, те трябва да се съобразят, зависи колко пари ще съберат. Те, ако съберат 500-1000 лева трябва да ги отчетат. За тези пари, които са събрани от хората, това е отговорност, кметът се явява като материално отговорно лице, така че отговорността си остава в кмета".

От общината успокоиха хората, че няма да се наложи да плащат данъци втори път.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младежка столица - кауза на Варна
Младежка столица - кауза на Варна
Книга за успехите на Владислав и Черно море
Книга за успехите на "Владислав" и "Черно море"