ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Проверяват за нарушения при продажбата на сладолед

Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Най-често срещаните нарушения при продажбата на сладолед през летните месеци са липсата на етикети и неправилното съхранение. Това установиха експерти от Българската агенция по безопасност на храните, при засилените проверки на обекти, които предлагат сладолед в цялата страна.

Video Player is loading.
Текущо време 0:00
Продължителност -:-
Заредено: 0%
Тип на потока НА ЖИВО
Оставащо време 0:00
 
1x
    • Глави
    • descriptions off, selected
    • Спряни субтитри, selected
      Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.

      Проверките ще продължат през целия летен сезон, като ще обхванат и производствени предприятия и обекти за търговия на едро. Температурата за съхранение на сладоледа трябва да е минус 18 градуса, наличието на работно облекло и здравна книжка за персонала, както и хигиената в обектите също са сред задължителните изисквания. От агенцията напомнят, че най-важно за безопасността на потребителите, е да купуват сладолед от регламентирани търговци и да следят как изглежда самият продукт - той не трябва да е разтопен или замразяван повторно.

      д-р Силвия Каменова, началник сектор към ОДБХ - София-град: Основното което проверяваме, това е произхода на сладоледа, дали е от регламентиран производител, дали е в срок на годност и как се съхранява. Етикетиран ли е правилно, има ли придружаващи търговски документи. Най-важното - регистриран ли е самият обект, има ли удостоверение за регистрация от съответната областна дирекция на БАБХ.

      ТОП 24

      Най-четени

      Водещи новини

      Product image
      Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
      Абонирай ме за най-важните новини?