НОВИНИ

Проверяват заведенията край морето

Инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните във Варна извършват засилени проверки в заведенията за обществено хранене през активния туристически сезон. Само през юни те са посетили 246 обекта. Проверени са и 157 местаза хранене, посещавани от деца. Съставени са общо 5 акта за административно нарушение и 53 предписания.

bnt avatar logo
от Даниела Цекова
19:35, 04.07.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Най-честите нарушения са свързани с липсата на информация за алергените, които се съдържат в храните. Санкции са наложени и за храни с изтекъл срок на годност или за неправилното им съхранение.

Д-р Златина Димова - директор на Областната дирекция по безопасност на храните във Варна: ”Към момента за един месец имаме възбранени и бракувани общо 68 кг млечни и месни продукти поради изтекъл срок на годност."

Областната дирекция по безопасност на храните във Варна обжалва пред Върховния административен съд решението за повторното регистриране на транжорната в "Аспарухово", в която беше намерено месо, заразено с антракс.

Д-р Златина Димова - директор на ОБДХ-Варна: "Собственикът на транжорната жали всяко едно наше действие. Обжалва заповедта си за спиране, обжалва заповедта си за заличаване от регистрация, обжалва акта си."

Транжорната ще остане затворена до произнасянето на крайната съдебна инстанция, категорични са от Областната дирекция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасна детска площадка в столицата
Опасна детска площадка в столицата
Ирак е в траур след кървавия атентат в Багдад
Ирак е в траур след кървавия атентат в Багдад