НОВИНИ

Психологическа подкрепа за насилници

Психологическа помощ на извършители на домашно насилие и хора, жертва на насилие предоставя проект на Фондация „Джендър Алтернативи“. Целта е чрез терапевтична работа да бъде преодоляна агресията, за да не се стига до тежки инциденти, какъвто е последният пример от Пловдив. Само преди броени дни заради патологична ревност мъж застреля съпругата си и 5-годишното си дете.

bnt avatar logo
от А. Чакандракова, Г. Паскова
19:24, 08.01.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Адвокатите са категорични, че ако Йорданка Сапунджиева беше потърсила помощ навреме, то трагичният край е могъл да бъде предотвратен.

"Мъжът, вместо да решава своя казус емоционално, психологически през специалист, на практика си е купил незаконно притежавано оръжие", коментира адв. Милена Кадиева – управител на Фондация „Джендър Алтернативи“.

Мнозина обаче смятат, че насилникът трудно може да се промени.

"Насилникът си остава насилник."

"Всеки, който се е проявил като насилник, трябва да отиде на мястото си – в затвора."
"Ние се стараем да работим с мъжете в посока овладяване на гнева, катализиране на емоциите и осъзнаване на действията", каза Рада Еленкова–Рашева – Фондация „Джендър Алтернативи“.

Годишно около 300 души, жертви на домашно насилие, минават за консултация през фондацията. От тях около 10 души са насилници. Повечето не осъзнават, че са такива. Затова през следващите 13 месеца новият проект ще помага мъжете да преодоляват агресията чрез терапевтична работа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха 12 нелегални мигранти
Задържаха 12 нелегални мигранти
Почина и последната сепия в Природонаучния музей
Почина и последната сепия в Природонаучния музей